Tjockare hår

Många kvinnor och män lider av tunt hår.

tjockt hårHär följer några enkla och bra råd som kan hjälp dig som lider av tunt hår få tjockare hår naturligt.

Det är  svårt att behålla  ett stark, tjockt och framförallt friskt hår.
Hårvården är viktig.
Se till att använda schampo, balsam samt en inpackning som passar för dig och just ditt hår. Det finns inga hårvårdsprodukter som passar alla. Testa dig fram för att hitta en produkt som är bäst för din hår typ. Det anses vara bra för håret att massera hårbotten lite lätt. Förutom att det är behagligt kan det stimulera cirkulationen och hårsäckarna. En berömd massage metod är huntingfordmetoden.

Styla och kamma
När man använder balsam är det bra att kamma sig först efter håret har torkat för att minska mängden hårstrån som bryts av.  Onödigt slitage bör undvikas. Hårfön och plattång bör inte användas för ofta och hårbehandlingar som färgning, toning,blekning och permanent kan skada håret. Försök att låta håret självtorka.
Tvätta håret
Man ska inte tvätta håret för ofta, detta kan orsaka slitage och en eventuell uttorkning. I många fall räcker det att tvätta håret 3 -4 gånger i veckan.
Bra huskurer
Du kan använda olika sorters oljor för att behandla håret coh för att göra inpackningar. Två populära varianter är kokosnötsolja eller mjukgörande  olivolja. Oljorna kan bidra till ett tjockt,glänsande och vackert hår.

Huskurer med olja är enkla att utföra. Det behöver bara utföras i  två steg. Massera in oljan i håret och låt den verka en stund, ju längre desto bättre.  Sedan är det bara att skölja ur håret.

Hårfibrer

Vill du på ett snabbt sätt få tjockare hår finns det olika hårfibrer som du strör över håret, den vanligaste är toppik. Dett ger ett snabbt synligt resultat.

Viktiga ämnen för håret

Proteiner
Ett bra intag av protein är särskilt viktigt för håret. Håret får näring efter alla andra organ i kroppen. Eftersom håret består av protein kan man hjälpa det  på traven genom att äta extra protein.  Så se till att äta proteinrik kost.
Vitaminer och mineraler
Håret mår bra av både vitaminer och mineraler. Kosten bör innehålla tillräckligt av de vitaminer och mineraler kroppen behöver, men det skadar inte att komplettera med extra tillskott. Ät tillskott av vitamin B, vitamin E eller multivitaminer. Även kosttillskott som innehåller kisel är bra för att stärka håret.
Hårbotten massage
På kvällen är det utmärkt med hårbotten massage: börja bakifrån och uppåt i cirklar med fingertopparna. Har du en partner kanske ni kan massera varandra kan vara en skön avslutning på en hård arbetsdag.
Blodcirkulation
Oavsett vad man har för problem  är det främst blodcirkulationen som är orsak till problem i hårbotten eller håret. Tänk på att ju snabbare du påbörjar behandling desto större chanser att motverka att du tappar hår.