Håravfall

Håravfall

håravfall

Det är något som drabbar alla människor både män och kvinnor. En del börjar tappa hår redan vid 16-17 års åldern medan andra behåller rikligt med hår långt in i livet. Att förlora håret är såklart jobbig för självförtroendet, framförallt när man drabbas av hårförlust i dom sena tonåren. Nu följer lite mer information om håravfall.
Orsaker till håravfall
Det finns många olika anledningar till att vi blir mer tunnhåriga och tappar håret men den  främsta anledningen är ärftlighet. Sjukdomar, stress och mediciner är andra möjliga orsaker
Det äv vanligt att det är en kombination av flera orsaker som gör att du tappar hår.
Behandling
Det finns många olika behandlingar mot håravfall.
Dom vanligaste är.
Propecia
Propecia  kom 1998 och anses allmänt vara ett  väl fungerande sätt att både minska håravfall och dessutom återskapa  hår. Detta är ett mycket kostsamt och  ett recept belagt preparat. Du måste behandla hela livet! Vilket gör denna behandling till en mycket dyr lösning.
Hårlaserkam

laserkam
En hårlaserkam mot håravfall stimulerar hårsäckarna och kan hjälp dig att bromsa håravfallet. Det finns flera typer av laserkammar men dom har alla samma funktion. Bilden visar folilaser hårlaser kam.

Hårtransplantation
Detta är ett kirurgisk ingrepp där hår flyttas hårsäckar från nacke och tinning och planterar in på de områden på skalpen där ökad hårväxt önskas. I det flesta fall är detta kala partier uppe på hjässan. Detta är även det en kostsam metod. Priset beror på hur många hårsäckar som ska flyttas.
Laser
Det finns inga vetenskapliga studier som visar att behandlingen verkligen fungerar. All eventuell positiv effekt upphör när behandlingen avslutas. Detta kostar ca 30 000 kronor för behandling under ett år. Så funderar du på denna behandling så kommer det med åren bli väldigt dyrt!
Rogaine
Detta preparat finns att köpa  receptfritt på apoteket.  Det  innehåller det verksamma ämnet minoxidil, som försätter håret i en permanent tillväxtfas. Detta kan ge en ökad hårväxt på sikt.

Hoppas att detta har givit dig en ökad förståelse för vad som kan vara orsakerna till håravfall.
Tänk på att påbörja din behandling så snabbt som möjligt. då har du bästa möjligheterna att lyckas med att behandla håravfallet. Ge inte upp allt hänger inte på håret. Börja din förändring så snart som möjligt så ger du dig och ditt hår bästa förutsättningar för att få till en förändring på sikt.

Här kan läsa mer om olika behandlingar som kan hjälp dig som tappar hår.